lørdag 25. april 2009

Besta som liten

Utfordring fra Maylys....Jeg har fått en artig utfordring av Maylys blogg. Den lyder som følgene:Hvordan var du som barn? Kanskje en som fant på små skøyerstreker? Har du blitt fortalt hvordan du var som liten? Satt du bare passiv på en stol og så på andre unger som fant på mange rare ting? En litt veslevoksen type som bare syns de andre ungene var noe hersk? Men noen UVANER har vi vell alle hatt? Ja, jeg fant noen bilder men har ikke scanner så jeg måtte bare forografere bildene, så det ble jo ikke så bra. Øverst er jeg og mamma. Jeg er født på kvinneklinikken på rikshosp.. i Oslo. Så flyttet vi til Gøteborg. Der bodde jeg til jeg var 18 mnd. På bildet der gutten er ilag med meg er onkelen min i Hammerfest. Han døde i ei ulykke i militæret. Jeg var her på gjennomreise for så og havne på barnehjem i Alta. Jeg ble kalt gullet av fam. i Hammerfest.
På barnehjemmet ble jeg kalt for ruskesara, for når jeg fikk sitte på fanget til noen så sugde jeg på tommel`n og den andre hånda rusket jeg i håret på de jeg satt hos.


Bildepapiret her var av en slik kvalitet så det ble veldig prikket bilde. Dette er i Sverige. Tenkte dere skulle få se den fine vogna. Har dukka og med på tur som der ser.

Her er fra barnehjemmet, jeg med strikka lue. Vi hadde mange arbeidsoppgaver. Jeg var mye i fjøset og lærte tidlig og melke. Har mange gode minner og mange fæle minner som har satt dype sår i meg. De vil aldri gro men jeg gjør alt jeg kan for å ikke la de ødelegge livet mitt helt. Tenker på det positive for å overleve. Derfor fyller jeg opp dagene med mange gjøremål og barnebarn.

Fårstår ikke, men jeg va vist fæl å ha fingern i munnen. Øverst er meg helt til venstre med hvit kjole og fingeren i munnen. På det andre er vi på tur. Meg som nr 2 med fingeren i munnen der og. Nederst er meg med hvit kjole og sløyfe. Ha sikkert fått beskjed om å ikke ha fingeren i munnen.er er jeg 4 år og var brudepike for ei som var tante på barnehjemmet som giftet seg. Jeg fikk til og med være med de på bryllupsreise til hennes hjemplass. Og hvem i allværden skulle tru at jeg skulle havne på denne plassen mange år etter.Hmmm. Dette er fra den gode tida. Den gamle dama helt til høyre var styrer. Jeg var så glad i ho.
Her er jeg på ferie i Hammerfest. Vi var på en badeplass og satt og spiste da bildet ble tatt.
Var vel som andre unger, forstyrret litt i timene på skolen kanskje... når jeg kom på noe artig så måtte det bare ut. Elsket å få de andre til å le. Dette fenomenet har gått i arv ut i noen grener an stamtreet..men ka gjør no vel det... Ellers va e go på ski, va like flink å hopp som guttan. Likte og dikte og lage sketsjer. Her var litt av min barndom.


16 kommentarer:

Hilsen Bodil F.T. sa...

Du har litt av en historie å fortelle. Ikke noe A4 liv der nei. Godt at du har bavart det gode humøret og evnen til å glemme det som var vondt!!

Du har nok mye visdom å gi til dine medmenneske.

Unknown sa...

Så mange fine bilder, Besta:0)
Du har hatt ein spesiell oppvekst,og det er forferdeleig å tenke på at du akal sitte att med så mange djupe arr....
Men det er fint at du og tross alt har nokre gode minner frå barneheimen...
Og ikkje minst at du fekk dei eigen familie og skjønne barnebarn til å fylle livet med etterkvart!!
Ein skapar sjølv livet sitt, og du har klart det med glans og behaldt humør og fornuft opp i det heile.
Sånt står det respekt av min venn...
God søndagsklem herifrå

Nunne sa...

Ja, sant det ho skriv, du har ikkje hatt et A4 liv...
Men du har klart deg så bra som ingen annen. Og den buketten du har etter deg, den oppveier for mye annet!
Godt du kjenner Jesus, Han er fantastisk på å slette ting på harddisken vår, som skader... Han kan trøste og lege vonde sår, BEST av alle!
Eva likner veldig på deg på det siste bildet :)
God søndag! med en klem.

Anonym sa...

Så koselig å lese om hvordan du var som liten......og skjønner jo at du har hatt en oppvekst litt utenom det vanlige. Men som de andre sier her.....det er deilig å se at du er blitt en så flott person etter alt det som du har vært gjennom :)

Masse flotte bilder også....er så fint med slike gamle bilder.

Ha en fin søndag :)

Klem....

Turid sa...

Huff det er dessverre mange som sitter igjen med dårlige minner etter oppvekst på barnehjem. Trist!
Men det var koselige bilder du viste oss, og godt at iallefall noen brydde seg om deg. Som hun som tok deg til brudepike, og med på bryllupsreise. Tenker det var stort.
Jeg er glad for at du har mange rundt deg i dag! Og at du klarer å glede deg over livet med dine i dag!
Takk for at du ville del med oss!
klem fra Turid;)

Nikoline sa...

Synes ofte at det fylgjer tragiske historiar med for dei som har vakse opp på barneheim,og forstår at det ikkje er noko unntak her heller.. eg vert så trist og lei meg kvar gong eg høyrer om slike sjebnar,men samtidig kjempeimponert over at det finnes slike positive sjeler som deg som klarar å behalda både respekten og humøret og ståpåviljen!Det er sanneleg godt gjort!
Og så får ein ei påminning sjølv om kor godt og trygt ein har hatt det,og tenkjer kvar gong på at eg ALDRI må gløyma akkurat det!
Me treng slike tankevekkarar innimellom...
Ha ein fin søndag:0)

Daisys home sa...

Skjønner at du ikke har hatt det så helt enkelt under oppveksten din.Så leit og høre.Så koselig å se alle disse fine bildene du viser.Ønsker deg en fortsatt fin kveld,klem

Malys krok sa...

Du var en søt liten jente, mange fine bilder, men du verden så spesiell barndom du har hatt. Ikke helt vanlig, nei. Ble lei meg når jeg leste om det tunge du har opplevd, slik skulle ingen måtte ha det. Det er fint å tenke på at du, tross alt, har klart deg så godt. Og så bra at du har fått så flott familie. Barnebarna dine er jo så skjønne. Godt også, som Nunne sier, at du har Jesus til din venn. Ha det godt! Klem fra Margit.

Kate-Marita Pettersen sa...

Du verden for et bidrag fra deg Besta:) Så mange barndomsbilder du viser oss:),, og for en historie du forteller..
Jeg er så glad for at du har greid å skape et vakkert liv for deg og dine til tross for de sår du sitter igjen med fra barndommen din. Det vitner om et stort mot og en positiv og optimistisk holdning til livet. Du har vært sterk og det har nok kostet mer enn vi kan ane.
Takk for at du delte med oss,
varm klem fra Kate:)

Sonja sa...

Du har hatt en spessiell barndom,som det er vanskelig for oss andre å sette oss inn i.Men du har i alle fall mange koselige bilder og noen gode minner å se tilbake på.
Nå har du også en flott familie og mange hyggelige ting du driver med.Ei skikkelig stå på dame med godt humør er du.
Ønsker deg en fin vår.

~♥~ Monica S sa...

HM! :-)

Litt av ei historie!
Godt at du har ordna deg med så herlig familie rundt deg no då :-)
FOR det er i allefall godt å ha!
Glad du er til!

Monica

eie sa...

Forstår at du har hadd en tøff barndom,men det ser ut som du har klart deg bra.All ære å et hurra rop for det.Ja nå er påska over for dette året også da.Du hadde sikkert en del besøk du også kan jeg tenke meg.Det gikk i ett til meg også ,men hyggelig er det...Takk for kommentarene inne hos meg,du skal vite at jeg setter pris på det.
Nå skal jeg snart pakke koferten for å ut å reise igjen.Nå skal jeg vist ut på verdens fineste sjøreise sier de.Jeg reiser fra Tr.heim.til Bergen alane.En kusine av meg kommer fra Stockholm med fly,så henne må jeg være med til Flesland for å hente.Spennende:
Så går reisen opp til Kirkenes,og så tilbake til Tr.heim igjen.En slik reise har jeg ønsket meg i mange år,endelig blir det.Vi får krysse fingrene for været.
Du får ha en fortsatt fin kveld og en fin uke.Hilsen og klem fra Evelyn...

Anna Lisa sa...

Takk for at vi fekk følgje deg igjennom din barndom.
Du har ikkje hatt det einkelt.
Bra du har mange fine barnebarn og familie som er glad i deg.
Takk for helsing hos meg.
Altid kos når du kjem innom.
Ønska deg ein fin kveld.
Klem

Brit. (lille meg) sa...

Takk for at du delte noe av barndommen din med oss, Besta!
Flott bidrag!
Men det har sannelig ikke vært lett for deg i oppveksten! Men du har kommet gjennom det. Det er godt at vi kan se framover, og slippe å dvele ved det som er forbi.
Håper du får ei fin uke!:)

Anonym sa...

Jeg ble grepet av din historie og dine bilder, og imponert over at du ville dele den med oss.
Du har en flott blogg, og er tydeligvis ei dame med allsidige interesser og kreative evner.
Ha en fin aprilkveld!

Anonym sa...

情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片,成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,免費視訊,視訊交友,視訊美女,視訊做愛,正妹牆,美女交友,玩美女人,美女,美女寫真,美女遊戲,hi5,hilive,hi5 tv,a383,微風論壇,微風,伊莉,伊莉討論區,伊莉論壇,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,plus,痴漢論壇,維克斯論壇,情色論壇,性愛,性感影片,校園正妹牆,正妹,AV,AV女優,SEX,走光,a片,a片免費看